Kanonkonferansen 2020

Vi i Kanon Personell ønsker å bidra til inspirasjon, faglig påfyll og nettverk for arrangørtalenter. Derfor arrangører vi Kanonkonferansen. Dette er en dag fylt med flinke foredragsholdere, utfordrende workshops og nye bekjentskap som munner ut i en festlig kveld. 

I januar 2020 holdt vi den aller første kanonkonferansen på Youngs på Youngstorget. Vi var heldige som fikk med oss en fantastisk gjeng til å holde foredrag og bidra med faglig påfyll under konferansen. 

Sarah Winona Sortland, Indianer

Sarahsortland.jpg

Sarah jobber til daglig for management– og promoselskapet Indianer og jobber tett med artister som Highasakite, Dagny, Isak Shorty og Siv Jakobsen.

Hun var pressesjef for Slottsfjellfestivalen i 2017 og 2019 og hun var med å starte Feminalen– en musikkfestival med fokus på kvinner og kjønnsbalanse i 2014. Sarah har en master i kunstkritikk og kulturformidling, og har bakgrunn som kulturjournalist og musikkanmelder.

Du finner henne ofte bak et miksebord med DJ-duoen Skjørt i Skjørt eller til venstre for lydbordet på konserter rundt omkring i Oslo.

Bolken til Sarah på Kanonkonferansen kommer til å handle om bygging av profil og identitet. Her kommer hun både til å ta med erfaringer fra jobbing med artister, arrangementer og hvilke hun tanker hun har om sin egen profesjonelle profil.

Simen Herning, ACT as

Til å være så ung som Simen fortsatt er har han utrettet ekstremt mye i norsk musikkbransje. Som mange andre i bransjen har han bakgrunn som studentarrangør, men etter starten på Betong tidlig på 2000-tallet har det gått raskt. Han var en del av oppstarten av selskapet Spoon Train som var veldig tidlig ute med å operere uti fra 360-modellen som mange andre store selskaper benytter i dag. Han har også forsøkt seg på festivaldrift, DJ-virksomhet og hatt en kort og lite suksessfull karriere som utøvende musiker i indieband.

I 2015 startet Simen ACT Entertainment, og leder i dag selskapet som blant annet representerer artister som Kjartan Lauritzen, No. 4, Sushi X Kobe og Kakkmaddafakka for å nevne noen.

På Kanonkonferansen skal Simen dele sine erfaringer om hva vi bør gjøre, og ikke minst hva vi ikke skal gjøre når vi starter et arrangement

eller en virksomhet.

Simen_Herning.jpg

Vårt glimrende sofapanel trygt moderert av Tone Østerdal fra Norske Konsertarrangører:

sofapanel.jpg

På Kanonkonferansen skal dere få gode og håndfaste råd fra de beste folka! Vi har derfor satt av en god bolk med vårt eminente sofapanel. Sofapanelet består av et knippe bemerkelsesverdige arrangører. I tillegg til dette så har de også til felles at de begynte å bygge sin karriere når de var unge. Panelet kommer til å dele sine erfaringer i forhold til det å jobbe med festival, konsert og event.

I panelet sitter:
Anne Amundsen MyrsethRockefeller / John DEE / Sentrum Scene
Mina Evenrudby:Larm,
Mari Beate SannesNotodden Blues Festival
Jens Andreas StorakerYoungs Oslo

Til å holde samtalen på riktig spor har vi med

Tone Østerdal. Som daglig leder hos Norske Konsertarrangørerner det en selvfølge at Tone har et sterkt engasjement for kvalitet på arrangementer og gode konsertopplevelser. I store deler av sin karriere har hun jobbet med kultur i offentlig sektor, men tro for all del ikke at hun er noen tørrpinne, Tone er sprudlende engasjert og direkte, og derfor er hun den perfekte moderator for vårt sofapanel.